Etiket arşivi: yemek tarif

Fincanda Kek Yapmaya Ne Dersin

Hayatta herşey olacağı gıbı  fırınınız ve anı mısafırınız mı gelecek  hıc  oflayıp püflemeye gerek yok bayanlar (: pratık sekılde yapabılcegınız fıncanda kek yapımı bızlere kolaylık saglıyacaktır

Tarifimiz Söyle

 

1 Adet yumurta

1 çay bardağı süt

1,5 çay bardağı toz seker

2 çay bardağı un

2 yemek kasıgı kakao farklı seylerde koyabılırsınız

1  paket kabartma tozu

2 yemek kasıgı sıvı yag

Fıncanları yaglıcaksınız hanımlar sıvı yag gereklı onun ıcınde

şimdi yapılısna gecelım isterseniz

öncelıkle  tüm malzemeleri bır kabın ıcıne koyalım ve ıyıce çırpalım

fıncanları yağlıyorsunuz hanımlar ve sonra yaptığımız karışımı fıncanın yarısına gelecek sekılde dokelım tam doldurmayalım yarısına kadar kabaracak sonuçta

ve fıncanlarınıza göre bır tence ayarlayın  ve daha sonra fıncanlarımızı tenceye yerlestırelım

daha sonra ılık su dökerek fıncanların yarısına gelecek sekılde ayarlıyalım  daha sonra tencerenın ağzı acık sekılde suyun kaynamasını beklıyelım

hanımlar tenceredeki su kaynadıkdan sonra temız bır bezle uzerını örtelim ve tencerenın kapağını sıkıca kapatalım sonra orta ateşte bır 20 dakıka daha pişirelim daha sonra ocağın altını kapatalım ve tencerenın kapağını açmadan 15 dakıka daha beklıyelım

iyice dınlendıkden sonra keklerınız sunuma hazırdır yalnız hanımlar fıncanları güzelce yağlarsanız daha ıyı olur buna özen gostereleım çıkartırken rahat cıkarırsınız keklerınızı fıncan buyuklugune gore degısıyor evdekı fıncanlarınıza gore kac fıncan cıkacagı  ve ıstedıgınız gıbı keyfınıze gore süsleye bılırsınız .. afıyet olsun : )

 

 

 

Peynirli baharatlı kraker

krakerlerinizi isteğe gore iri çekilmiş karabiber, kekik, nane vb. Baharatlarla tatlandırabilir, hamuruna kırmızı toz biber veya zerdeçal ilave ederek renklendirebilirsiniz.

malzemeler

2 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri(ya da kaşar peyniri)
1 su bardağı tam buğday unu
5 yemek kaşığı tereyağı
4 yiyecek kaşığı buzlu su

üzeri için:

1 çay kaşığı iri çekilmiş tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı biberiye

iyi mi yapılır

rendelenmiş peynir, un ve tereyağını bir kabın içine alın ve karıştırın.

karışımı hamur haline getirebilmek için buzlu suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.

hamur harcını 30 dakika buzdolabında beklemeye alın.

dolaptan çıkardığınız hamur harcını ince bir şekilde açarak, keskin bir bıçak yardımıyla dilediğiniz efsunklükteki kareler şeklinde kesin.

dilerseniz kare hamurların ortasına bir çubuk yardımıyla yuvarlak delikler açın.

hamurları pişirme kağıdı serdiğiniz siniye indeks ve üzerlerine tuz, toz biber ve biberiye serpin.

önceden ısıtılmış 180 aşama fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.

afiyet olsun…

KAYNAK : http://www.kadinvekadin.net/peynirli_baharatli_kraker.html